Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) απέρριψε αίτημα να αναθεωρήσει την απόφαση στην υπόθεση της γενοκτονίας μήνυση της Βοσνίας εναντίον της Σερβίας.


Το αίτημα αναθεώρησης της Βοσνίας στην υπόθεση εναντίον της Σερβίας απορρίφθηκε

 Ο λόγος είναι η αμφισβητούμενη νομιμότητα του νόμιμου εκπροσώπου του Σεράγεβο,ανέφερε την Πέμπτη ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σερβίας RTS.
Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μλάντεν Ιβάνιτς, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σέρβους στο τριμερές όργανο, επιβεβαίωσε την είδηση!!

«Είναι αλήθεια», είπε την Πέμπτη το απόγευμα.

απόφαση του ICJ για το 2007 διαπίστωσε ότι η γενοκτονία είχε διαπραχθεί στη Σρεμπρένιτσα, αλλά ότι η Σερβία δεν ήταν ένοχη για τη συμμετοχή ή συνενοχή.

Νωρίτερα, Euroblic ανέφερε ότι η εξήγηση της απόφασης του δικαστηρίου επισήμανε την έλλειψη συναίνεσης από όλα τα μέλη της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης να αναφέρουμε οτι ως επικεφαλής της διαδικασίας αναθεώρησης ήταν ο
Σακίμπ Σόφτιτς
 
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η άρνηση του Σόφτιτς και το δικαίωμα να μιλήσει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για λογαριασμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης »πιθανότατα σημαίνει ότι το δικαστήριο θα απορρίψει την αίτηση αναθεώρησης μόνη της, θεωρώντας ότι η αποδοχή της παράγοντα (Σόφτιτς) ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για μια πιθανή δικαστική διαδικασία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...