Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Επιχείρηση Neptune Spear Μέρος 1ο Από τα .....

Λίγο μετά έντεκα το βράδυ της 1ης Μαΐου, δύο MH-60 ελικόπτερα Black Hawk ανασηκώνονται από το Τζαλαλαμπάντ Air Field, στο ανατολικό Αφγανιστάν, και ξεκίνησε μια συγκεκαλυμμένη αποστολή στο Πακιστάν για να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μέσα στο αεροσκάφος ήταν είκοσι τρία Navy SEALs από την ομάδα Six, η οποία είναι επισήμως γνωστή ως η Ειδική Ομάδα Ανάπτυξης Πολέμου Ναυτικό, ή DEVGRU. Ένας Πακιστανός-αμερικανική μεταφραστής, τους οποίους θα καλέσει Ahmed, και ένα σκυλί με το όνομα Κάιρο-ένα βελγικό Μαλινουά-ήταν επίσης στο κατάστρωμα Ήταν μια χωρίς φεγγάρι το βράδυ,. και οι πιλότοι  των ελικοπτέρων », φορώντας γυαλιά νυχτερινής όρασης, πέταξαν  χωρίς φώτα πάνω από τα βουνά που πλαισιώνουν τα σύνορα με το Πακιστάν. επικοινωνιών ραδιόφωνο κρατήθηκαν στο ελάχιστο, και μια απόκοσμη ηρεμία εγκαταστάθηκαν στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, τα ελικόπτερα έσκυψε σε μια αλπική κοιλάδα και γλίστρησε, απαρατήρητα, σε πακιστανικό εναέριο χώρο. Για περισσότερα από εξήντα χρόνια, η στρατιωτική του Πακιστάν έχει διατηρήσει μια κατάσταση υψηλής επιφυλακής για ανατολικό γείτονά της, την Ινδία. Λόγω αυτής της εμμονής, «κύριος αεράμυνας όλα δείχνουν ανατολικά," Πακιστάν Shuja Nawaz, ένας εμπειρογνώμονας για τον πακιστανικό στρατό και τον συγγραφέα του «διασταύρωσαν τα ξίφη: Πακιστάν, το στρατό της, και τους πολέμους Στο", μου είπε. Senior άμυνα και Διοίκησης αξιωματούχοι συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση, αλλά ένας Πακιστανός ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος, τον οποίο έφτασα στο γραφείο του, στο Ραβαλπίντι, διαφώνησε. "Κανείς δεν αφήνει τα σύνορά τους χωρίς επιτήρηση», είπε. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε να επεξεργαστεί την τοποθεσία ή τον προσανατολισμό της radars- Πακιστάν "Δεν είναι όπου τα ραντάρ είναι ή δεν είναι» -αυτός είπε ότι η αμερικανική διείσδυση ήταν το αποτέλεσμα της «τεχνολογικής κενά που έχουμε έναντι των αναληφθεισών οι ΗΠΑ" τα μαύρα γεράκια, καθένα από τα οποία είχε δύο πιλότοι και ένα μέλος του πληρώματος από την 160η Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας σύνταγμα, ή τη νύχτα Stalkers, είχε τροποποιηθεί για να καλύψει τη θερμότητα, το θόρυβο και την κίνηση? εξωτερικούς χώρους των ελικόπτερα »είχαν απότομη, επίπεδη γωνίες και καλύφθηκαν με ραντάρ-ύγρανσης" δέρμα ".

προορισμό τις σφραγίδες »ήταν ένα σπίτι στη μικρή πόλη της Abbottabad, η οποία είναι περίπου εκατόν είκοσι μίλια κατά μήκος των συνόρων του Πακιστάν. Βρίσκεται βόρεια του Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Abbottabad είναι στους πρόποδες του Pir Panjal Range, και είναι δημοφιλές το καλοκαίρι με τις οικογένειες που αναζητούν ανακούφιση από τη θερμότητα δημιουργίας φουσκαλών νοτιότερα. Ιδρύθηκε το 1853 από μια βρετανική σημαντική ονομάζεται James Abbott, η πόλη έγινε το σπίτι του μια αριστοκρατική στρατιωτική ακαδημία μετά τη δημιουργία του Πακιστάν, το 1947. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, ο Μπιν Λάντεν είχε καταφύγει στον τρίτο όροφο του ένα σπίτι σε μια ένωση ενός στρέμματος ακριβώς έξω από Kakul Road στο Bilal πόλη, μια γειτονιά της μεσαίας τάξης λιγότερο από ένα μίλι από την είσοδο στην ακαδημία. Αν όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, οι σφραγίδες θα μειωθεί από τα ελικόπτερα στην ένωση, εξουδετερώσει φύλακες του Μπιν Λάντεν, πυροβολούν και να τον σκοτώσει σε κοντινή απόσταση, και στη συνέχεια να λάβει το πτώμα πίσω στο Αφγανιστάν.

Τα ελικόπτερα διασχίζεται Mohmand, μία από τις επτά περιοχές των φυλών του Πακιστάν, φούστα το βόρειο τμήμα της Πεσαβάρ, και συνέχισε ανατολικά. Ο διοικητής της DEVGRU Κόκκινη μοίρα, τον οποίο θα καλέσει τον James, κάθισε στο πάτωμα, πιέζεται ανάμεσα σε δέκα άλλες σφραγίδες, Ahmed, και το Κάιρο. (Τα ονόματα όλων των συγκεκαλυμμένη φορείς που αναφέρονται σε αυτή την ιστορία έχουν αλλάξει.) James, μια ευρεία chested άνθρωπος στα τέλη του τριάντα του, δεν έχει το πλαίσιο του ευκίνητος κολυμβητή που θα περίμενε κανείς από ένα SEAL-αυτός είναι κτισμένο περισσότερο σαν ένα δισκοβόλος. Εκείνο το βράδυ, φορούσε ένα πουκάμισο και παντελόνι σε Desert Digital Camouflage, και πραγματοποίησε μια σιγήσει Sig Sauer P226 πιστόλι, μαζί με επιπλέον πυρομαχικά? ένα CamelBak, για ενυδάτωση? και τους πυροβολισμούς τζελ, για την αντοχή. Κατείχε μια σύντομη βαρέλι, σιγήσει M4 τουφέκι. (Άλλοι SEALs είχε επιλέξει την Heckler & Koch MP7.) Μια "έκρηξη κιτ,« για την αντιμετώπιση πεδίο τραύμα, ήταν μπαίνει στο μικρό της πίσω Ιακώβου. Γεμιστές σε μια από τις τσέπες του ήταν ένα πλαστικοποιημένο κάνναβο χάρτη της ένωσης. Σε μια άλλη τσέπη ήταν ένα βιβλιαράκι με φωτογραφίες και φυσικές περιγραφές των ατόμων που είναι ύποπτα ότι είναι μέσα. Φορούσε ακουστικά ακύρωσης θορύβου, που μπλοκαριστεί έξω σχεδόν τα πάντα εκτός από κτύπο της καρδιάς του.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του ελικοπτέρου ενενήντα λεπτά, ο James και οι συμπαίκτες του πρόβα της λειτουργίας στα κεφάλια τους. Από το φθινόπωρο του 2001, είχαν περιστραφεί κατά το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Υεμένη και το Κέρας της Αφρικής, σε μια βίαιη ρυθμό. Τουλάχιστον τρεις από τους SEALs είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση ελεύθερου σκοπευτή στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, τον Απρίλιο του 2009, που απελευθέρωσε ο Richard Phillips, ο αρχηγός της Maersk Alabama, και άφησε τρεις πειρατές νεκρούς. Τον Οκτώβριο του 2010, μια ομάδα DEVGRU προσπάθησαν να διασώσουν Linda Norgrove, ένα σκωτσέζικο εργαζόμενος ενισχύσεις που είχαν απαχθεί στο ανατολικό Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής της κρησφύγετο των Ταλιμπάν, μια σφραγίδα πέταξε μια χειροβομβίδα σε εξεγερμένων, δεν συνειδητοποιούν ότι Norgrove ήταν σε κοντινή απόσταση. Πέθανε από την έκρηξη. Το λάθος στοιχειωμένο οι σφραγίδες που είχαν εμπλακεί? τρεις από αυτούς στη συνέχεια εκδιώχθηκαν από DEVGRU.

Η επιδρομή Abbottabad δεν ήταν το παρθενικό εγχείρημα DEVGRU του στο Πακιστάν, ούτε. Η ομάδα κρυφά είχε εισέλθει στη χώρα για δώδεκα παρα δέκα προηγούμενες περιπτώσεις, σύμφωνα με αξιωματικό ειδικών λειτουργιών που είναι βαθιά εξοικειωμένος με το Μπιν Λάντεν επιδρομή. Οι περισσότερες από αυτές τις αποστολές ήταν εισβολές σε Βόρειο και Νότιο Ουαζιριστάν, όπου πολλές στρατιωτικές και μυστικές αναλυτές είχαν σκεφτεί ότι ο Μπιν Λάντεν και άλλων ηγετών της Αλ Κάιντα κρύβονταν. (Μόνο μία τέτοια λειτουργία, το Σεπτέμβριο του 2008, επιδρομή των Angoor Ada, ένα χωριό στο Νότιο Ουαζιριστάν, έχει αναφερθεί ευρέως.) Abbottabad ήταν, μακράν, η πιο μακρινή ότι DEVGRU είχε αποτολμήσει σε πακιστανικό έδαφος. Αντιπροσώπευε επίσης η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της ομάδας από τα τέλη του 2001 σε σκοτώνει "στροφαλοφόρου" -το όνομα στόχο που η Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, ή JSOC, είχε δώσει Μπιν Λάντεν. Από τη διαφυγή ότι το χειμώνα κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή Tora Bora της ανατολικό Αφγανιστάν, Μπιν Λάντεν είχε αψήφησαν αμερικανικές προσπάθειες για τον εντοπισμό. Πράγματι, παραμένει ασαφές πώς κατέληξε να ζει σε Abbottabad.

Σαράντα-πέντε λεπτά μετά τα μαύρα γεράκια αναχώρησαν, τέσσερις MH-47 Σινούκ που ξεκίνησε από τον ίδιο διάδρομο στην Τζαλαλαμπάντ. Δύο από αυτούς πέταξε στα σύνορα, που διαμένουν στην πλευρά του Αφγανιστάν? τα άλλα δύο προχώρησε σε Πακιστάν. Ανάπτυξη τέσσερις Σινούκ ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής γίνονται όταν ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ήθελε να αισθάνονται σίγουροι ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να "καταπολεμήσει το δρόμο τους έξω από το Πακιστάν."
Είκοσι πέντε επιπλέον SEALs από DEVGRU, τράβηξε από μια μοίρα που σταθμεύουν στο Αφγανιστάν, κάθισε στα Σινούκ που παρέμεινε στα σύνορα? Αυτή η "δύναμη ταχείας αντίδρασης" θα ονομάζεται σε δράση μόνο εάν η αποστολή πήγε πολύ στραβά. Το τρίτο και τέταρτο Σινούκ ήταν το καθένα εφοδιασμένο με ένα ζευγάρι M134 Miniguns. Ακολούθησαν αρχικό ίχνος πτήσης τα μαύρα γεράκια », αλλά προσγειώθηκε σε ένα προκαθορισμένο σημείο σε μια ξερή κοίτη του ποταμού σε μια μεγάλη, ακατοίκητη κοιλάδα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Το κοντινότερο σπίτι ήταν μισό μίλι μακριά. Στο έδαφος, ρότορες των ελικόπτερα «κρατήθηκαν στροβιλισμού, ενώ πράκτορες παρακολουθούνται στους γύρω λόφους για καταπατά πακιστανική ελικόπτερα ή μαχητικά αεροσκάφη. Ένα από τα Σινούκ ήταν μεταφέρουν πλωτήρες καυσίμου, σε περίπτωση που το άλλο αεροσκάφος που απαιτείται για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές τους.

Εν τω μεταξύ, οι δύο μαύρα γεράκια είχαν πλησιάζει γρήγορα Abbottabad από τα βορειοδυτικά, κρύβονται πίσω από τα βουνά στο βορειότερο άκρο της πόλης. Στη συνέχεια, οι πιλότοι κλίση δεξιά και πήγε νότια κατά μήκος μιας κορυφογραμμής που σηματοδοτεί την ανατολική περίμετρο Abbottabad του. Όταν αυτοί οι λόφοι βαθμιαία, οι πιλότοι κατσαρά πάλι δεξιά, προς το κέντρο της πόλης, και έκανε την τελική τους προσέγγιση.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων λεπτών, το εσωτερικό των Μαύρα γεράκια Κάτι ακούστηκε στη ζωή με το μεταλλικό βήχα των γύρων που θαλάμη. Σήμα, ένα master αρχικελευστής και η κατάταξη υπαξιωματικός για τη λειτουργία, έσκυψε στο ένα γόνατο δίπλα από την ανοιχτή πόρτα του μολύβδου ελικόπτερο. Ο ίδιος και οι άλλες έντεκα SEALs για "helo ένα," οι οποίοι φορούσαν γάντια και είχαν σε γυαλιά νυχτερινής όρασης, ετοιμάζονταν για γρήγορη σχοινί στην αυλή του Μπιν Λάντεν. Θα περίμενε ο επικεφαλής του πληρώματος για να δώσει το σήμα για να ρίξει το σχοινί. Αλλά, όπως ο πιλότος πέρασε πάνω από την ένωση, τράβηξε σε ένα υψηλό hover, και άρχισε τη μείωση του αεροσκάφους, ένιωσε το Black Hawk πάρει μακριά από αυτόν. Αισθάνθηκε ότι επρόκειτο να συντριβή.
Ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008, ο Ομπάμα, τότε γερουσιαστής από το Ιλινόις, τετράγωνο μακριά σε μια συζήτηση εναντίον Τζον Μακέιν σε μια αρένα στο Πανεπιστήμιο του Belmont, στο Νάσβιλ. Μια γυναίκα από το ακροατήριο ζήτησε από τον Ομπάμα αν θα ήταν πρόθυμος να συνεχίσει τους ηγέτες της Αλ Κάιντα μέσα στο Πακιστάν, ακόμη και αν αυτό σήμαινε την εισβολή ενός έθνους σύμμαχο. Εκείνος απάντησε, "Αν έχουμε Οσάμα μπιν Λάντεν στο στόχαστρό μας και η πακιστανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν, να τους πάρουν, τότε πιστεύω ότι πρέπει να δράσουμε και εμείς θα τα πάρουν. Θα σκοτώσει Μπιν Λάντεν. Εμείς θα συντρίψει την Αλ Κάιντα. Αυτό πρέπει να είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα την εθνική ασφάλεια μας ». Μακέιν, ο οποίος συχνά επέκρινε τον Ομπάμα για την αφέλεια του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, η οποία χαρακτηρίζεται η υπόσχεση ως ανόητη, λέγοντας,« εγώ δεν πρόκειται να τηλεγραφήματα γροθιές μου. "
Τέσσερις μήνες μετά ο Ομπάμα μπήκε στο Λευκό Οίκο, Λέον Πανέτα, ο διευθυντής του C.I.A., ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις τελευταίες προγράμματα και πρωτοβουλίες για την παρακολούθηση του Μπιν Λάντεν του οργανισμού. Ο Ομπάμα ήταν εντυπωσιαστεί. Τον Ιούνιο του 2009, συνέταξε ένα υπόμνημα εντολή Πανέτα να δημιουργήσει ένα «λεπτομερές σχέδιο λειτουργίας" για την εύρεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα και να «εξασφαλίσει ότι έχουμε δαπανήθηκαν κάθε δυνατή προσπάθεια». Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος ενταθεί διαβαθμισμένων πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA ? υπήρχαν περισσότερες πυραύλων απεργίες μέσα στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του Ομπάμα στην εξουσία από ό, τι ο Τζορτζ Μπους οκτώ. Οι τρομοκράτες καταχωρηθεί γρήγορα τον αντίκτυπο: εκείνο τον Ιούλιο, CBS ανέφερε ότι ένα πρόσφατο ανακοινωθέν της Αλ Κάιντα είχε αναφέρεται σε «γενναία διοικητές» που είχαν «άρπαξε» και στο έγγραφο κατηγόρησε "τόσα πολλά κρυμμένα σπίτια [που] έχουν σταθεροποιηθεί." η «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στην κατάσκοποι που είχαν "εξαπλωθεί σε όλη τη γη σαν ακρίδες." Παρ 'όλα Τον Αύγουστο του 2010, Πανέτα επέστρεψε στο Λευκό Οίκο με καλύτερα νέα. C.I.A. αναλυτές πίστευαν ότι είχαν εντοπίσει courier Μπιν Λάντεν, ένας άνθρωπος στα τριάντα του, που ονομάζεται Αμπού Αχμέντ αλ-Κουβέιτ. Κουβέιτ οδήγησε ένα λευκό S.U.V. των οποίων εφεδρικό ελαστικό κάλυμμα ήταν ζωγραφίζεται με μια εικόνα ενός λευκού ρινόκερου. Η C.I.A. άρχισε να παρακολουθεί το όχημα. Μια μέρα, ένας δορυφόρος ληφθείσες εικόνες του S.U.V. τράβηγμα σε ένα μεγάλο συγκεκριμένη ένωση στην Abbottabad. Πράκτορες, καθορίζοντας ότι Κουβέιτ ζούσε εκεί, χρησιμοποιείται εναέρια επιτήρηση για να κρατήσει το ρολόι για την ένωση, η οποία αποτελείται από ένα τριώροφο κύρια κατοικία, ξενώνα, και λίγα κτίσματα. Παρατήρησαν ότι οι κάτοικοι της ένωσης καίγονται τα σκουπίδια τους, αντί να θέσουμε έξω για συλλογή, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ένωση δεν είχε ένα τηλέφωνο ή μια σύνδεση στο Internet. ήρθε και έφυγε από το Κουβέιτ και ο αδελφός του, αλλά ένας άλλος άνθρωπος, αυτά, ίχνη του Μπιν Λάντεν παραμένει κρύο.
που ζουν στον τρίτο όροφο, δεν έφυγε ποτέ. Όταν αυτή η τρίτη ατομική έκανε εγχείρημα έξω, έμεινε πίσω από τους τοίχους της ένωσης. Ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι ο τρίτος άνθρωπος ήταν Μπιν Λάντεν, και ο οργανισμός τον βάφτισαν Pacer.


Συνεχίζεται.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Dark Web

Της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου Η τρομοκρατία αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται, από τις καλά σχεδιασμένες επι...