Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Κοσσυφοπέδειο Γκρέμισμα του τοίχους της Mitrovica Η Άρχη του τέλους? 
Μετά την κατεδάφιση του τοίχου στη Μιτρόβιτσα, Σέρβοι εκπρόσωποι του Κοσσυφοπεδίου έχουν ζητήσει την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία του Συνδέσμου των Σέρβων κοινότητες. Το αίτημα αυτό προέρχεται από τον ηγέτη της λίστας Σέρβων, Σλάβκο Σίμιτς ο οποίος απαιτεί από τις αρχές στην Πρίστινα για τη δημιουργία αυτού του θεσμού, όπως ενήργησε με την κατεδάφιση του τοίχου.
"Με την κατεδάφιση του τείχους, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου έδειξαν ότι είναι υπέρ της ειρήνης και της συμβίωσης. Ως εκ τούτου, οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου πρέπει επίσης να μαρτυρούν ότι εργάζονται για το σκοπό αυτό. Ήρθε η ώρα για την Ένωση να θεσπιστούν προκειμένου να προωθήσει τα δικαιώματα των Σέρβων σε αυτή τη χώρα », είπε. Η ιδέα της ίδρυσης του Συνδέσμου ήταν επίσης υποστηρίζεται από τον πρέσβη της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Natalya Apostolova.
 Είπε ότι η Ένωση θα πρέπει να καθοριστούν με την ίδια θέληση που ο τοίχος κατεδαφίστηκε. "Εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη δημιουργία του Συνδέσμου των Σέρβων κοινότητες με την ίδια αφοσίωση που είχε δείξει για την κατεδάφιση του τοίχου.
Ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα », Apostolova δηλωθεί. Εν τω μεταξύ, αντιπολίτευση στο Κοσσυφοπέδιο είναι κατά την ίδρυση του Συλλόγου Σέρβων κοινότητες. Η αντιπολίτευση έχει προειδοποιήσει ότι θα κρατήσει διαμαρτυρίες αν τέτοιο έργο υλοποιείται από την κυβέρνηση. Η συμφωνία επιτεύχθηκε για τη δημιουργία του μηχανισμού αυτού στις Βρυξέλλες μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
 Ένα μέρος αυτής της συμφωνίας θεωρείται ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά έχει προειδοποιήσει την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας για τη δημιουργία του Συνδέσμου των Σέρβων κοινότητες. «Θα ξεκινήσουμε με την εφαρμογή της συμφωνίας για την Ένωση των Σέρβων κοινότητες. Η Ένωση θα πρέπει να θεσπιστούν από τα όργανα του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν συσταθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο και με την πλήρη συμμετοχή των Σέρβων εκπροσώπων στους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου ", δήλωσε ο πρωθυπουργός. 


Γραφείο ΕΕ δημοσιεύει φωτογραφίες για την επίτευξη της συμφωνίας για Μιτρόβιτσα τοίχο

Το Γραφείο της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο χαιρέτισε την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και το δήμο Βόρεια Μιτρόβιτσα στον τοίχο στη βόρεια Μιτρόβιτσα, η οποία υπεγράφη στο noght μεταξύ Παρασκευής και του Σαββάτου. Η συμφωνία προβλέπει κατεδάφιση του υπάρχοντος τοίχο κτισμένο κοντά στην κεντρική γέφυρα του Ιμπέρ, και ταυτόχρονα υποχρεώνει το δήμο Βόρεια Μιτρόβιτσα την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας. Η συμφωνία επιτεύχθηκε με τη διευκόλυνση του Γραφείου ΕΕ και Πρεσβείας των ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ίσα Μουσταφά και ο αναπληρωτής του Μπράνιμιρ Στογιάνοβιτς. Διαβάστε την πλήρη δήλωση του γραφείου της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο: Της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο καλωσορίζει εντατικές προσπάθειες των μερών για την επίτευξη συμφωνίας στον τοίχο στη Βόρεια Μιτρόβιτσα.

 Το κείμενο της συμφωνίας: Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και με τη διευκόλυνση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Πρεσβεία των ΗΠΑ, τα κόμματα που απαρτίζουν τον Δήμαρχο της Βόρειας Μιτρόβιτσα, Γκόραν Ράκιτς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Φεράτ Σάλα συμφώνησαν να επιλύσουν το θέμα γύρω από την κατασκευή του τοίχου Μιτρόβιτσα. Μαζί έφτασαν μια λύση που θα αμβλύνει τις εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, να βοηθήσει την ελεύθερη κυκλοφορία και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες στη Βόρεια και Νότια Μιτρόβιτσα.
 Κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών θα ανακοινώσουμε στο κοινό το αναθεωρημένο σχέδιο για την πεζοδρομημένη ζώνη, η οποία προέρχεται από τη συμφωνία Διάλογος ΕΕ που αφορούν το έργο γέφυρα ΕΕ. Αναγνωρίζουμε ότι το θέμα έχει προκαλέσει αβεβαιότητα κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά το περιεχόμενο ότι και οι δύο από εμάς έχουν λάβει μια εποικοδομητική προσέγγιση για να ολοκληρώσουμε αυτό το θέμα με βιώσιμο τρόπο.,
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...