Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Σύλληψη Τυνήσιου που σχεδίαζε επίθεση για λογαριασμό του ISIS

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε 54 σπίτια, γραφεία και τζαμιά στη Φρανκφούρτη αλλά και άλλες πόλεις στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για τον εντοπισμό στελεχών και μελών του   ISIS στη Γερμανία.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 36χρονο Τυνήσιο, που φέρεται να ήταν «στρατολόγος» του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο τυνήσιος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία, όπου βρισκόταν από το 2015 και έστηνε δίκτυο υποστηρικτών του ISIS με απώτερο στόχο την πραγματοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εισαγγελία, ο τυνήσιος θεωρείται ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας πριν από δύο χρόνια, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Το Εθνικό Μουσείο Μπαρντό, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο της χώρας, είναι από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες καθώς φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρωμαϊκών μωσαϊκών στον κόσμο.


Από τα θύματα 18 ήταν τουρίστες - από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Πολωνία - ένας αστυνομικός και μία καθαρίστρια.
Στο κάδρο των ερευνών, που έγιναν σε Φρανκφούρτη, Όφενμπαχ, Ντάρμσταντ, Λίμπουργκ και Βισμπάντεν, έχουν μπει κι άλλοι 16 ύποπτοι, ηλικίας 16 έως 46 ετών.


Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι τα σχέδια της επίθεσης ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς ακόμη δεν είχε καν καθοριστεί ο ακριβής στόχος, όμως το σημαντικό είναι ότι οι αρχές κατάφεραν να εξουδετερώσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο σαλαφιστών.
Την Τρίτη, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Βερολίνο ακόμη τρεις άνδρες, οι οποίοι ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή προκειμένου να εκπαιδευτούν από τον ISIS.


ΠΗΓΗ:CNN GREECE

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...