Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα - Γερμανία με «πλημμύρα» προσφύγωνΝ’ ανοίξει εκ νέου τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών προς το Αιγαίο απειλεί ανοικτά η Άγκυρα  δηλαδή να ακυρώσει τη σχετική συμφωνία με την ΕΕ, εάν Ελλάδα και Γερμανία δεν εκδώσουν τους Τούρκους αξιωματικούς που έχουν καταφύγει σε αυτές και οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.


Συγκεκριμένα, όπως είπε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιλνούρ Τσεβίκ, λίγο πριν η Μέρκελ  συναντηθεί με τον   Ερντογάν  στην Άγκυρα, «εάν η Ελλάδα και η Γερμανία συνεχίσουν με την αρνητική τους συμπεριφορά προς την Τουρκία, εκείνη δεν έχει άλλη επιλογή αλλά να χαλαρώσει τον έλεγχο στους μετανάστες».

«Η Τουρκία ουδέν έχει να χάσει, διότι ουδέν έχει κερδίσει από τη συμφωνία», σημείωσε ο Τσεβίκ, όπως γράφει το Μπλούμπεργκ, και πρόσθεσε ότι «η Μέρκελ έρχεται να εξηγήσει αυτό που δεν εξηγείται».

Πέραν των 8 Τούρκων αξιωματικών τη μη έκδοση των οποίων αποφάσισε προ ημερών ο Άρειος Πάγος, άλλοι σαράντα έχουν καταφύγει στη Γερμανία και ζητούν να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» του Ερντογάν – Το φονικό «σαλάχι» μπορεί να κατασκοπεύσει αλλά και να ανατινάξει τα πλοία του εχθρού – ΒΙΝΤΕΟ

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υπβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστ...