Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία αναζητά νέο Αμφιδέξιο τυφέκιο για τις ειδικές δυνάμειςΟι ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας αναζητούν νέα τουφέκια, με τη γερμανική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών που εκδίδει μια προσφορά για την αγορά τους. 

Σύμφωνα με την προσφορά που εκδίδεται από το BAAINBw, η Γερμανία είναι ενδιαφέρον για την αγορά 1.750 τουφέκια συνολικά. Το νέο όπλο αναμένεται να αντικαταστήσει τα τουφέκια G36 που χρησιμοποιείται σήμερα από τον στρατό των  Kommando  Spezialkräfte (KSK) και των μονάδων του ναυτικού Kommando Spezialkräfte Ναυτιλίας (KSM). Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι η 9η Φεβρουαρίου με την παράδοση να ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την 28η, Ιούνη 2019. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι ύψους 11 εκατομμυρίων.. 

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού ειδικών δυνάμεων τυφέκιο τη μελλοντική γερμανική είναι να είναι ένα αέριο που λειτουργούν με πυροβόλο όπλο σε θάλαμο στο 5.56x45 mm NATO, και ικανό ενιαία και αυτόματη βολή. Το όπλο πρέπει να είναι εξοπλισμένα με STANAG 4694 του ΝΑΤΟ βοηθητική ράγα (NAR) στην κορυφή ενός δέκτη, άλλες σεμιναρίων που βρίσκεται σε ένα  χειροφυλακτήρα, και καταστολέα. Το μήκος όπλου χωρίς καταστολέα είναι να είναι μικρότερο από 900 mm, με μέγιστο βάρος που έως 3,8 kg (χωρίς γεμιστήρα, πυρομαχικά, και οπτικά). Η διάρκεια ζωής  καλείται να είναι τουλάχιστον 10.000 γύρους, ενώ δέκτης ζωή είναι να είναι 30.000 ή περισσότερους φορές. Το τουφέκι καλείται να είναι το χαρακτηριστικό διπλά χειριστήρια για δεξί και αριστερόχειρες χρήστες. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την παράδοση ενός και ένδειξη φωτισμού λέιζερ, φακό, και μεταφέρουν τον εξοπλισμό. 


Τα 1.750 τυφέκια για να αγοραστούν περιλαμβάνει πέντε μοντέλα για τη σύγκριση της προσφοράς (παραδοθεί πριν από μια σύμβαση που θα υπογραφεί), 40 για τις δοκιμές πιστοποίησης και ελέγχους συμβατότητας με οπτική αξιοθέατα, και 1.705 μαζική παραγωγή όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Dark Web

Της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου Η τρομοκρατία αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται, από τις καλά σχεδιασμένες επι...