Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κίνδυνος ανάφλεξης σε όλα τα Βαλκάνια - Οι εξελίξεις που τρομάζουν ( Με Δάκτυλο Τουρκίας)

Στον αστερισμό έντονης πολιτικής κινητικότητας εισέρχονται με τον ερχομό της Άνοιξης τα Βαλκάνια  καθώς σε πολλές χώρες - κλειδιά για την περιφερειακή σταθερότητα, διενεργούνται εκλογές, βουλευτικές και προεδρικές, και στην Τουρκία  δημοψήφισμα, σε κλίμα όξυνσης και με τους εθνικισμούς να επιστρατεύονται ως "δοκιμασμένο όπλο" επιτυχίας στην πορεία προς την κάλπη.


Υπό διαφορετικές συνθήκες και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, η διενέργεια εκλογών δεν θα ήταν τίποτα παραπάνω από μια εσωτερική δημοκρατική διαδικασία, η οποία δεν θα επηρέαζε την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ούτε (σημαντικά) την καθημερινότητα των πολιτών. Πολύ δε περισσότερο, τις σχέσεις με τους γείτονες.
Στην ευρύτερη βαλκανική με τα ανοιχτά διεθνοτικά ζητήματα, τις υποβόσκουσες εντάσεις και τους νεοπαγείς δημοκρατικούς θεσμούς όμως, οι λεπτές ισορροπίες μπορούν εύκολα να ανατραπούν ακόμα και από ένα εκλογικό αποτέλεσμα ή μια επιλογή ηγέτη και να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά στο ευρύτερο περιβάλλον.

 Ολο το άρθρο Εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Dark Web

Της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου Η τρομοκρατία αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται, από τις καλά σχεδιασμένες επι...