Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΛΟΓΙΑ Εγκαίνια Ι.Ναού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Συρία (ΦΩΤΟ)

Η αγωνιζόμενη Συρία τιμά τον μεγάλο Αθωνίτη  Άγιο Παϊσιο

του Γιώργου Θεοχάρη

Λειτούργησε για πρώτη φορά στην ιστορία του Πατριαρχείου Αντιοχείας  ο πρώτος ναός του Αγιορείτου Γέροντα Παϊσίου  στην ελεύθερη Συρία.


Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στην περιοχή της Jaramana της Δαμασκού αποδεικνύει την τεράστια ευλάβεια την οποία τρέφουν οι χριστιανοί της Συρίας προς τον μεγάλο Αγιορείτη άγιο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καλύτερος μαθητής του οσίου Παϊσίου προερχόταν από τα ίδια μέρη.
Ήταν ο Λιβανέζος Γέροντας Ισαάκ Ατάλλα, ένας μοναχός που αναγέννησε τον μοναχισμό στην πατρίδα του στο Λίβανο, βάζοντας τις πνευματικές βάσεις για την μεγάλη άνθιση που γνωρίζει σήμερα ο μοναχισμός εκεί.

Ο ίδιος άφησε τη φήμη αγίου ανθρώπου, πραγματοποιώντας και αυτός πολλά θαύματα στον σύντομο βίο του, καθώς έφυγε πρόωρα από την ασθένεια του καρκίνου, την οποία υπέμεινε με χριστοειδή υπομονή, προγνωρίζοντας την κοίμησή του πριν ακόμη εκδηλωθεί η ασθένεια.
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας σέβεται ιδιαίτερα τον Γέροντα Ισαάκ και συλλέγει στοιχεία για τον βίο του.
Παρόντες κατά τα εγκαίνια του πρώτου ναού του Αγιου Παϊσίου (πηγή: dimpe news) πλήθος κόσμου, o Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και ιεράρχες των ορθόδοξων Μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας, τοποτηρητές άλλων εκκλησιών, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

 ,
Πηγη: Βημα της Ορθοδοξιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» του Ερντογάν – Το φονικό «σαλάχι» μπορεί να κατασκοπεύσει αλλά και να ανατινάξει τα πλοία του εχθρού – ΒΙΝΤΕΟ

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υπβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστ...