Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τρομοκρατικές Οργανώσεις και Ομάδες που χρησιμοποιούν τα ΜΚΔ

Πέραν της AL QAEDA, το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε μέσω Διαδικτύου και ΜΚΔ ακόμα παραπέρα, μέσω της αποστολής των άθλιων ενεργειών του (στην πρωτεύουσα του λεγόμενου Χαλιφάτου στην Αλ Ράκα) των εκτελέσεων των ομήρων που κρατούσε και οι όποιοι ήταν αποκλειστικά από Δυτικές χώρες. Με τις απάνθρωπες και αποτρόπαιες ενέργειες του προσπαθούσε να ενσπείρει τον φόβο και τον τρόμο στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Και οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούν πολύ το TWITTER8 από το 2001 και μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τις Δυτικές και τις αντίρροπες με τους Ταλιμπάν Αφγανικές δυνάμεις. Eπίσης η εξτρεμιστική Ισλαμική οργάνωση AL SHABAAB στην Σομαλία και ευρύτερα στην Α. Αφρική χρησιμοποιεί για να ενημερώνει για τις ενέργειες της το TWITTER, μέσω του @HSONPRESS, ενώ μετά το 2013 και η ακραία οργάνωση BOKO HARAM στη Νιγηρία άρχισε να χρησιμοποιεί τα ΜΚΔ σε μία προσπάθεια να εκφοβίσει τους κατοίκους της Νιγηρίας αλλά και των γειτονικών κρατόν της Δυτικής Αφρικής (Νίγηρας-Τσαντ-Καμερούν).

Πάντως μπορεί τα τρομοκρατικά Ισλαμικά δίκτυα να χρησιμοποιούν εκτεταμένα τα ΜΚΔ , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κινούνται μόνο πάνω σε αυτή την βάση. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 η ομάδα κρούσης χρησιμοποίησε και non-digital μεθόδους επικοινωνίας μεταξύ τους, ενώ παράλληλα είχαν ενταχθεί στο οπλοστάσιο τους και στοιχεία από δράση τρομοκρατών του 19ου αιώνα (πχ ενεργός προπαγάνδα κ.α.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» του Ερντογάν – Το φονικό «σαλάχι» μπορεί να κατασκοπεύσει αλλά και να ανατινάξει τα πλοία του εχθρού – ΒΙΝΤΕΟ

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υπβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστ...