Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ....Τούρκος βουλευτής απειλεί την Ελλάδα: «Μην παίζετε μαζί μας γιατί θα σας χτυπήσουμε»

01 ΦΕβ 2017

Συνεχίζουν τις προκλήσεις με σοβαρές απειλές, μάλιστα, οι Τούρκοι σχετικά με το ζήτημα των Ιμίων, λίγες ώρες μετά την ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην περιοχή με αφορμή την επέτειο για τα 21 χρόνια από το σοβαρό επεισόδιο στις ελληνικές βραχονησίδες. 

Αυτή τη φορά, ο Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ (Hüseyin Kocabıyık Verified), βουλευτής Σμύρνης του κόμματος του Ερντογάν και μέλος της επιτροπής της Εθνικής Άμυνας, προχώρησε σε μια άκρως προκλητική δήλωση, απειλώντας την Ελλάδα με αντίποινα.

«Ελλάδα, σε προειδοποιούμε: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (η τουρκική ονομασία των Ιμίων) γιατί θα σας πυροβολήσουμε (σσ. χτυπήσουμε)».

 Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Haber, η οποία και επισυνάπτει τοβίντεο με τον Πάνο Καμμένο να πετάει το στεφάνι από το στρατιωτικό Ελικόπτερο στη μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών: Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο, που έχασαν τη ζωή τους το 1996, σε χθεσινές του αναρτήσεις ο Τούρκος πολιτικός ανέφερε:
 Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, λίγο μετά τις νέες μαζικές παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών σε Ίμια και Καλόλιμνο, προχώρησε σε νέο ντελίριο προκλητικών δηλώσεων.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί «να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, ανάμεσά τους και τα Ίμια» και με απειλητικό ύφος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία, δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω από αυτές τις βραχονησίδες».

Πηγή: cnn greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» του Ερντογάν – Το φονικό «σαλάχι» μπορεί να κατασκοπεύσει αλλά και να ανατινάξει τα πλοία του εχθρού – ΒΙΝΤΕΟ

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υπβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστ...