Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Bayik καλεί τις ΗΠΑ, τη Ρωσία να μην υποστηρίζει τουρκικές πολιτικές κατά των Κούρδων
Καντίλ , - Η συν-πρόεδρος της Ένωσης (KCK) Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κουρδιστάν Κοινοτήτων, η πολιτική πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), Cemil Bayik, κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να μην υποστηρίζει τουρκικές πολιτικές που είπε στοχεύουν προς μια γενοκτονία των Κούρδων.
Bayik δήλωσε το Σάββατο ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) θέλουν να αναβιώσουν μια «συνωμοσία» κατά των Κούρδων, την οποία οι Κούρδοι φορά ματαιωμένο.
Bayik προστεθεί το 2017 θα είναι ένα έτος ισχυρής αντίστασης κατά της «φασιστική αποικιοκρατίας» στην Τουρκία.
"Η αντίσταση πρέπει να ενισχυθεί σε κάθε πόλη, χωριό και στο δρόμο. Θα θριαμβεύσει εάν οι άνθρωποι και οι σύμμαχοί μας ενεργεί στη βάση αυτή ", δήλωσε ο Bayik σε ένα μήνυμα βίντεο για την 18η επέτειο από τη φυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).
Bayik προέτρεψε την ενότητα όλων των κουρδικών κομμάτων στη Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία και το Ιράν, ενθαρρύνοντάς τους να έρθει προς τα εμπρός και κρατήστε μια σύμβαση για την ενίσχυση των Κούρδων ενότητας.
Bayik τόνισε την ανάγκη να κρατήσει το Εθνικό Συνέδριο το 2017, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει στο παρελθόν.
"Αν συμβεί αυτό το 2017, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις εξελίξεις που έχουν σημασία για την ανθρωπότητα και τη δημοκρατία, και να αποτύχει αυτή τη συνωμοσία", σημείωσε στο ΡΚΚ πηγές ειδήσεων.
Ο πόλεμος μεταξύ Άγκυρας και Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του (PKK) ήταν αναθέρμανε το 2015 μετά από την Άγκυρα έκλεισε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...