Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση του ΝΑΤΟ για το τρένο της Mitrovica
ΝΑΤΟ: Η Πρίστινα δεν χρειάζεται την άδειά μας για την ανάπτυξη την αστυνομία της.Πηγές από τα  κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία των Βρυξελλών από το 2013, το οποίο η Σερβία επικαλείται, "δεν περιλαμβάνει τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου."

Αξιωματούχος  του ΝΑΤΟ είπε αυτό όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές στην Πρίστινα έπρεπε να ζητήσει τη συγκατάθεση της KFOR πριν από την αποστολή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ROSU του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο να σταματήσει το τρένο ταξίδευε από την κεντρική Σερβία στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή ήταν και η απάντηση στο ερώτημα του κατά πόσο το ΝΑΤΟ είχε καταστήσει σαφές με έγγραφο, ως μέρος της συμφωνίας των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να ζητήσουν  τη συναίνεση της KFOR για να αναπτύξουν της ειδικές δυνάμεις  της αστυνομίας, και μόνο σ το Κοσσυφοπέδιο ,  και όχι στο σερβικό τομέα.

Σύμφωνα με την Beta, «τόσο το ΝΑΤΟ όσο και Σέρβοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως καταστήσει γνωστό ότι οι αρχές στην Πρίστινα υποχρεούνται να ζητήσουν την έγκριση της KFOR για την πρόθεσή τους να στείλουν τη Δύναμη Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου προς τα βόρεια."
Η διοίκηση της KFOR στην Πρίστινα προηγουμένως είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την ανάπτυξη της μονάδας ROSU στις 14 Ιανουαρίου, και ότι «σύμφωνα με τις τρέχουσες συμβάσεις και την εντολή της KFOR (που απορρέουν από το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ από το 1999), οι θεσμοί του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι υπό υποχρέωση ενημέρωσης της KFOR σχετικά με την ανάπτυξη ROSU στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. "

Η διοίκηση της KFOR δήλωσε επίσης ότι «μια πιο λεπτομερή εξήγηση» θα πρέπει να ζητηθεί  από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μετάφραση από  newsnow

ΠΗΓΗ: newsnow


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...