Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Οι Δυνάμεις των Αλβανών του Κοσσόβου δεν θα πρέπει να είναι στο τομέα του βόρειου Κοσσυφοπεδίου
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών την Τρίτη, δήλωσε ότι ένας νέος πόλεμος στα Βαλκάνια θα πρέπει να αποφεύγεται, και ότι οι αλβανικές δυνάμεις δεν θα πρέπει να είναι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και περίχωρα
.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου ειδήσεων του στη Μόσχα, Λαβρόφ αναφέρθηκε στις τελευταίες εντάσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

"Οι δυνάμεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δεν θα πρέπει να είναι παρόντες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και τα περίχωρα, τα οποία κατοικούνται από Σέρβους," είπε ο Λαβρόφ.
Επίσης, σχολίασε σχετικά με την ομιλία του «πολέμου στα Βαλκάνια."

"Ελπίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι μια νέα ένοπλη σύγκρουση στα Βαλκάνια δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί," Λαβρόφ  τόνισε.

"Ντάτσιτς μου τηλεφώνησε"

Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι οι εντάσεις έχουν αναδιατάσσουν δραστικά στα Βαλκάνια, και τόνισε ότι είναι σε επαφή με το Βελιγράδι.

Επανέλαβε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί μια ένοπλη σύγκρουση.

"Όσον αφορά την κατάσταση σχετικά με το τρένο Βελιγράδι-Πρίστινα (sic), υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς μου τηλεφώνησε αμέσως μετά τα γεγονότα αυτά και αναλύσαμε τι πραγματικά συνέβη», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Sputnik.

"Η ΕΕ πρέπει να ηρεμήσει την κατάσταση αυτή και να ενεργούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας με τη μεσολάβηση των Βρυξελλών πληρούνται», είπε.

Οι συμφωνίες αυτές, Λαβρόφ συνέχισε, μιλούν για την ελεύθερη κυκλοφορία, και ότι η αστυνομία Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δεν θα πρέπει να είναι παρόντες στο βορρά.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπουργό, οι εντάσεις προκαλούνται επίσης από την πολιτική των όσων επιβάλλουν τις λεγόμενες ευρωπαϊκές αξίες », σε μια νέα, σύγχρονη, μετα-χριστιανική πακέτο», σε όλα τα έθνη των Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...