Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕ: Διάλογος μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ΔΕΝ υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση
ΕΕ: Διάλογος μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση

Διάλογος για σχέσεις καλής γειτονίας είναι η μόνη εναλλακτική λύση για την Πρίστινα και το Βελιγράδι στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αυτή είναι η έκκληση που αποστέλλουν με μήνυμα τους  ανώτεροι αξιωματούχοι  από της Βρυξέλλες και απευθύνονται  στην ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας μετά τις πρόσφατες εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini απαιτεί από "Το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να αποφύγει την κλιμάκωση και τη συγκράτηση ρητορική".

«Καλώ   να αποφύγουν την κλιμάκωση και οι δύο πλευρές , Θα πρέπει να λύσουν τα πάντα μέσα από το διάλογο. Τα βήματα που έχουμε αναλάβει με το Βελιγράδι και την Πρίστινα πέρυσι είναι ιστορικά βήματα ", δήλωσε ο Mogherini.
Ο Mogherini δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να δημιουργήσει θετικό διάλογο μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου και ότι είναι πεπεισμένος ότι οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί με το  διάλογο.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn, ο οποίος καλεί επίσης το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία "να μην διακινδυνεύσει ό, τι έχει επιτευχθεί μέσω του μέχρι τώρα διαλόγου".
«Θα ήθελα να ζητήσω τις πλευρές να μην θέσουν σε κίνδυνο ό τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα προς τα πίσω », είπε ο Χαν.
Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και την περιοχή των Βαλκανίων, Hannes Swoboda λέει ότι καμία νέα σύγκρουση  δεν θα επιτρέπετε  στα Βαλκάνια.
«Σαφείς οδηγίες πρέπει να αποσταλούν και στις δύο πλευρές ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα θέσει τέλος σε οποιαδήποτε σύγκρουση. Ένα σαφές μήνυμα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης, θα μπορούσε να θέσει ένα τέλος σε αυτές τις κατηγορίες μεταξύ τους. Δεν θα επιτρέψουμε τυχόν  μελλοντικές συγκρούσεις να συμβεί στα Βαλκάνια ".
Οι αρχές στην Πρίστινα λένε ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας και την εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.
Ο  Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου,  καλεί τη Σερβία να συμμετάσχει σε διάλογο. . Διάλογος με τη μεσολάβηση της επικεφαλής της ΕΕ της διπλωματίας, Federica Mogherini.Σχόλιο:  Ο νέος πρόεδρος των  Η.Π.Α δήλωσε  τόσο προεκλογικά όσο και σε τωρινές δήλωσης του ότι από εδώ και πέρα θα κοπούν  οι χρηματοδοτήσεις σε  Μ.Κ.Ο   που χρηματοδοτούνταν από τον Κλίντον μέσω του Αμερικάνικου λαού και δρούν στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Dark Web

Της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου Η τρομοκρατία αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται, από τις καλά σχεδιασμένες επι...