Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΠΓΔΜ στη Σερβία: Χρησιμοποιήστε το "σωστό όνομα" μας

Το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ  μέσω της διπλωματικής οδού θέλει  να ζητήσει από τη Σερβία να χρησιμοποιήσει "το σωστό όνομα για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αυτό έχει αναφερθεί από το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΜΙΑ.
Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από εισπράξεις διοδίων στη Σερβία ξεκίνησε την αναφορά τη χώρα ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και από τη σερβική αρκτικόλεξο για αυτό το όνομα, "BJRM (FRYOM)."

«Η χρήση αυτής της ονομασίας και ακρωνύμιο, αντί για το συνταγματικό όνομα της Σύμφωνα πάντα με την ΠΓΔΜ, είναι σε αντίθεση με τις καθιερωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Δημοκρατίας της Σερβίας», μια δήλωση που εκδόθηκε από το υπουργείο είπε.
Όλο αυτό έρχεται μετά δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ότι η χώρα του έκανε ένα λάθος, όταν αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομά της, αντί ως FYROM - το όνομα που χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ και την ΕΕ - λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Σκόπια έκτοτε αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο , νότια επαρχία της Σερβίας, ως ‘’ανεξάρτητο’’.

Αντιδρώντας σε συνέντευξη του Ντάτσιτς, οι  αρχές τον Σκοπίων  κάλεσε τους Σέρβους πολιτικούς "να ενεργήσουν υπεύθυνα και να μην υπονομεύουν τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών."

Αντιδρώντας σε αυτό, υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς αργά την Παρασκευή είπε Vecernje Novosti ότι η Σερβία βρίσκει τον όρο «Δημοκρατία του Κοσόβου» προσβλητική.

"Το μόνο που ζητάμε είναι μια αμοιβαία δίκαιη σχέση όπου και αν διαμαρτύρονται για εισπράξεις διοδίων -. Τι πρέπει να κάνουμε πάνω από την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και την ψήφο τους στην UNESCO", δήλωσε ο Ντάτσιτς, αναφερόμενος στην αποτυχημένη απόπειρα της Πρίστινας, που υποστηρίζεται από τα Σκόπια, να ενταχθεί στον οργανισμό.

Ο Ντάτσιτς αναρωτήθηκε επίσης γιατί η ΠΓΔΜ  παραμένει μέλος του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ, και γι 'αυτό συνεχίζει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ΕΕ - λαμβάνοντας υπόψη ότι όλες αυτές οι οργανώσεις να αναγνωρίσουν ως FYROM.

"Γιατί είναι αυτοί που κάθονται εκεί με αυτό το όνομα, και τώρα το πρόβλημα είναι οι δημιουργία  διοδίων όπως  λένε οι ίδιοι; Η Σερβία δεν έχει αλλάξει τη θέση της για την αναγνώριση της Μακεδονίας, αλλά η Σερβία βρίσκει προσβλητικό και επαίσχυντο όταν λένε,« Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου », "κατέληξε.

Σημείωση .
Το παραπάνω δεν έχει καμία σχέση το ότι η Ελλάδα έχει συνάψει Διακρατικές συμφωνίες με κράτη των Βαλκανικών χορών. Είναι ένα  Διπλωματικό των δυο χωρών γιατί η μια είναι συμμετέχει σε συνέδρια  που η άλλη χώρα δεν συμμετέχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Dark Web

Της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου Η τρομοκρατία αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται, από τις καλά σχεδιασμένες επι...