Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΕΡΒΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


ΠΗΓΗ:

inserbia.infοΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ  Νίκολιτς, σε  χθεσινή δήλωση του είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο  έδηξε ότι θέλει  πόλεμο  αφότου έχει  αναπτύξει ειδικές δυνάμεις για να εμποδίσει ένα τρένο ζωγραφισμένα με τα εθνικά χρώματα της Σερβίας και οι λέξεις "Το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία" από την είσοδο στο έδαφός του.
Μπαίνοντας στο έδαφος του Κοσσόβου .
Το τρένο αναχώρησε από το Βελιγράδι για την Κοσόβσκα  Μιτρόβιτσα, το Σάββατο, αλλά σταμάτησε μετά την Πρίστινα, δήλωσε ότι είχαν  αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις για να αποτρέψει το τρένο από τη διέλευση των συνόρων της.
Μετά από αυτό  συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο Νίκολιτς δήλωσε ότι με την αποστολή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων "οι Αλβανοί έδειξαν ότι θέλουν τον πόλεμο".
"Ήμασταν στο χείλος της σύγκρουσης χθες", δήλωσε  Πρόεδρος της Σερβίας  Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Η Σερβία θα στείλει στρατεύματά της στο Κοσσυφοπέδιο, αν οι Αλβανοί του Κοσσόβου σκοτώσουν τους Σέρβοι που ζουν εκεί, ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε την Κυριακή.
Επεσήμανε ότι  στη Σερβία δεν αγωνιζόμαστε για μια σύγκρουση και δεν Θέλουμε  να επιτεθούμε σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά ως ένα κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του, σύμφωνα με το σύνταγμά της.
"Αν οι Σέρβοι σφαγιάζονται, ναι, θα στείλουμε στρατεύματα . Και δεν είναι μόνο ο στρατός, όλοι μας θα πάνε εκεί!!  Θα είμαι ο πρώτος, ο οποίος θα πάει εκεί, ότι δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα ", δήλωσε ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας απαντώντας στο ερώτημα αν το Βελιγράδι θα στείλει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο.
"Όσο είμαι σε αυτό το γραφείο, θα προσπαθήσω να μην γίνει  κανένας  πόλεμος, αλλά αν αυτό είναι αδύνατο, ως διοικητής  θα αναλάβω την ευθύνη για κάθε απόφαση μου", δήλωσε ο Νίκολιτς.
Οι Κοσσοβάρικες  αρχές αντιτίθενται στην σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ της Σερβίας και της Μιτρόβιτσα  λέγοντας ότι είναι μια απειλή για την κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αξιωματούχοι της Σερβίας κατηγορούν  τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου ότι προσπαθούν να ανατινάξουν  το σιδηρόδρομο με βόμβες. Αξιωματούχοι του Κοσσυφοπεδίου κατήγγειλαν έντονα αυτές τις κατηγορίες προσθέτοντας ότι δεν βρήκαν εκρηκτικά στο σιδηροδρομικό.
Ο πρωθυπουργός  Ίσα Μουσταφά  Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν μια πράξη της προστασίας της κυριαρχίας του Κοσσυφοπεδίου.
«Τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου θα αναλάβουν πάντα τέτοιες δράσεις για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας και να μην επιτρέψουν αμαξοστοιχίες που θα προκαλέσουν με ένα μήνυμα της κατοχής», Ο Μουσταφά δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από την Πρίστινα.

"Η Αστυνομία και άτομα του υπουργείου εσωτερικών  και η ειδικές δυνάμεις ) (ζήτησαν να σταματήσει άμεσα το τρένο που έρχονταν από το Βελιγράδι,  στο Κοσσυφοπέδιο ‘’ΜΕ’’ οποιαδήποτε τιμή," ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι   δήλωσε στην Gazeta Express, ένα  online  ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο.
Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πρίστινα Greg Delawie δήλωσε στο Twitter ότι ήταν ανησυχούν για το θέμα του τρένου. O Delawie  μίλησε  "για αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές», προσθέτοντας «Ανάγκη είναι η  ομαλοποίηση όχι την αντιπαράθεση μεταξύ Σερβίας και 
 Κοσσυφοπεδίου."


  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ
                                                 ΧΑΣΙΜ ΘΑΤΣΙ 1998-1999 UCK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...