Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ
Εδώ οφείλουμε τον ανάλογο σεβασμό, να αναφερθούμε στον Ιερό Λόχο, τον 5ο και τελευταίο  μέχρι σήμερα, στην τρισχιλιετή Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία. Το πλούσιο πολεμικό του έργο περιλαμβάνει αποστολές <<Μακράς ακτίνας δράσεως>> στην έρημο,αμφίβιες καραδρομές και ειδικές επιχείρησης .


Συγκροτήθηκε επίσημα με διαταγή της ΙΙ Ελληνικής Ταξιαρχίας, την 06 Σεπτεμβρίου 1942 στο στρατόπεδο Κάφρ Υόνα της Αιγύπτου. Σκοπός αρχικά ήταν η ένταξη σε ένα οργανωμένο Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, των στελεχών που δεν μπορούσαν να απορροφηθούν στις Βρετανικές και Ελληνικές Δυνάμεις, σε θέσεις αντίστοιχες του βαθμού και της ειδικότητάς τους. Τα μέλη του ήταν στελέχη όλων των κλάδων και όλων των βαθμών, που εθελοντικά προσφέρθηκαν να εκτελούν καθήκοντα ακόμα και απλού  οπλίτη. Χαρακτηριστικό της νοοτροπία που επικρατούσε στο τμήμα συτό, είναι ότι όλοι οι άνδρες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων έφεραν τα διακριτικά του βαθμού που είχαν στο Λόχο και όχι του πραγματικού βαθμού που κατείχαν και ως επί το πλείστον είχαν κερδίσει στα πεδία προηγουμένων μαχών. Είχε οργάνωση και  εκπαίδευση Μονάδας ειδικών δυνάμεων. Η συμβολή του δεν περιορίζεται μόνο στην πολεμική του δράση. Μετά το τέλος του Παγκοσμίου και Εμφυλίου Πολέμου, οι βετεράνοι Ιερολοχίτες οργάνωσαν τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμης και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στους Κλάδους από τους οποίους προέρχονταν, μεταφέροντας ένα πολύτιμο και μοναδικό εφόδιο, τη διακλαδική αντίληψη, με αποστολές στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Εκτός των άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αεροποβατική επιχείρηση του στη Σάμο.
Φράση του Χίτλερ για τους Έλληνες καταδρομείς : <<Σαμποτέρ>> οι Άνδρες αυτοί είναι επικίνδυνοι όπου τους βρείτε να τους σκοτώνεται αμέσως.


ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΙΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ--> Facebook: Στρατιωτικά Θέματα Ιστορία Τεχνολογία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης. Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Vid

    Επτά βασικά σημεία για την αντιμετώπιση τα οποία πρέπει να τα λάβουμε υπόψη στο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αξίζ...