Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Τουλάχιστον 400 νέα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο εκκαθαρίσεων


Eντάλματα Σύλληψης για τουλάχιστον 400 άτομα εξέδωσαν οι τουρικές αρχές στο πλαίσιο των μαζικών  εκκαθαρίσεων που κάνει η κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου.


Τα εντάλματα εκδόθηκαν σε 48 επαρχίες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk. Μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με το δίκτυο, οι ύποπτοι φέρεται να χρησιμοποιούσαν το Bylock, μια εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο ιεροκήρυκας κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.
Ανάμεσα στους υπόπτους, βρίσκονται 123 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και 187 αξιωματούχοι ασφαλείας αλλά και στρατιώτες, ανέφερε το δίκτυο.
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα. Μερικοί εξ αυτών έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους. Παράλληλα περίπου 41.000 άτομα έχουν συλληφθεί, αναμένοντας να δικαστούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες που έγιναν από αγνώστους την Παρασκευή με στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και τα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

 ΠΗΓΗ: CNN GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Dark Web

Της Ναταλίας Γρίβα, Διεθνολόγου Η τρομοκρατία αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται, από τις καλά σχεδιασμένες επι...